Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 
idézetek a szerelemről <3

A világon senki se tökéletes. Én meg végképp nem, de úgy szeretem őt, ahogy más nem tudná, és végül is csak ez számít. Vele van esélyem másra, valami jobbra, és ezt nem hagyom elveszni!

- Hiszed, hogy kell a szabadság? - Igen.
- Az igazság..? - Igen, persze!
- A szépség? - Igen!
- A szerelem? - Szerelem.. abban mindenek felett hiszek. A szerelem éltet. [Moulin Rouge]


Egyetlen lélegzet aranyfürtje illatából, a szája egyetlen csókja, kezének érintése többet ér, mint az egész öröklét enélkül.. [Angyalok városa]

- Akkor felejts el emlékezni rá!
- De hogy felejtsek emlékezni, kérlek?
- Úgy, hogy tekints a többi nő felé, hisz annyi szép van még..
- De akkor én még szebbnek érzem őt, még tökéletesbnek. Ki megvakul, az nem feleheti szemevilága régi, drága kincsét. Egy nőt mutass, kinél nincs szebb a Földön, s arcáról én azt olvasom ki majd, hogy nála is különb, százszorta szebb.. nem tanítasz hát feledni engemet! (Rómeó & Júlia - részlet)

Kellene az életemben egy ember, legalább egyetlen ember, akinél nem kényszerülök önvédelemre. Akinek lelkem titkos kódját ki merem adni. Akit beengedek magamba: ez vagyok, minden jóval, rosszal, nemes és szennyes gondolattal együtt. És ez az egyetlen ember az, akit valóban szeretek.

"Futunk a kedveshez, mint kisdiák, ki könyveit vidáman sutba vágja; s úgy válunk tőle, mint kisdiák, ki szontyolodva ballag iskolába" (Shakespeare - Rómeó & Júlia részlet)

 

Nem bolond az, aki odaadja azt, amit nem tud megtartani, azért, hogy elnyerje azt, amit nem tud elveszíteni!

 

"Ha én valakit szeretek, akkor biztos, hogy nem fogom őt megszégyeníteni. Mert a szeretet egyik alapvetése az, hogy tudnálak bántani, de nem foglak."

 

"A szeretet türelmes, jóságos; nem irigykedik, nem kérkedik, nem fuvalkodik fel. Nem viselkedik bántóan, nem keresi a maga hasznát, nem gerjed haragra, nem rója fel a rosszat. Nem örül a hamisságnak, de együtt örvend az igazsággal. Mindent elfedez, mindent hisz, mindent remél, mindent eltűr. A szeretet soha el nem múlik." (Séta a múltba)

 

"Azt hiszem, én többet gondolok a szerelemre, mint az embernek általában kellene. Folyamatosan lenyűgöz a puszta ereje, amellyel megváltoztatja és meghatározza életünket." (Holiday)

 

Hogy mit tesz velünk a szerelem? Egyik nap úgy mész haza, hogy a mennyekben érzed magad, máskor meg elbújnál egy sötét sarokba bőgni...

 

Ha meggyújtunk egy gyertyát, majd eloltjuk, sötétebb lesz, mint azelőtt volt.

 

Ha az ember magányra vágyik, akkor nem az egyedüllét, hanem csak a megfelelő ember közelsége kell neki!

 

"Az első szerelem soha nem múlik el, de mindig véget ér." (Coelho)

 

"Szerelem, ha egyik a másikát repülni hagyja, de ha lezuhan, a fél szárnyát odaadja."

 

"Szerelem: meghódítani, bírni és megtartani egy olyan lelket, amely annyira erős, hogy fölemel bennünket, és annyira gyönge, hogy éppolyan szüksége van ránk, mint nekünk őrá."

 

" Mindenki álmodozik a nagy szerelemről, csak én jobban beleéltem magam ... " /Szeretni bolondulásig/

 

" A szerelem erő, amely jobbá teszi a világlelket, mert amikor szeretünk, mindig jobbak akarunk lenni. " (Coelho)

 

"Aztán egy szép napon arra ébredek, hogy nem ő jár a fejemben, és rájövök, hogy túl vagyok a nehezén. A szívem súlyos sebet kapott, de majd begyógyul, és akkor majd újra tudok örülni az élet szépségeinek. Történt már velem ilyen, és fog is még történni, ebben biztos vagyok. Ha valaki elmegy, az azért van, mert jönni fog helyette valaki más - és újra rám talál a szerelem." (Coelho)

 

Lehet, hogy pont azért nem tudunk szeretni, mert arra vágyunk, hogy bennünket szeressenek, vagyis a másiktól várunk valamit ahelyett, hogy követelmények nélkül fordulnánk hozzá, és beérnénk puszta jelenlétével. (Kundera)

 

A szerelem vagy a pokol fenekére taszít, vagy a mennyországba röpít, de egy biztos: valahova eljuttat!

 

A legfontosabb dolgokat a legnehezebb elmondani. Ha ezekről beszélsz, nevetségesnek érzed magad, hiszen szavakba öntve összezsugorodnak - amíg a fejedben vannak, határtalannak tűnnek, de kimondva jelentéktelenné válnak..

 

Nem igaz, hogy a szerelem vak. Ellenkezőleg, a szerelmes ember olyasmiket lát imádottján, amiket más nem vesz észre.

 

Férfi és nő hogyan érthetné meg egymást; hisz mindkettő mást akar: a férfi a nőt, a nő a férfit." (Karinthy Frigyes)

 

A szerelem megsemmisíti az észt. Az agy és a szív olyan, mint a homokóra két edénye: amikor az egyik megtelik, a másik kiürül.

 

A szerelem előbb sóhaj, aztán óhaj, és végül ... ó, jajj

 

"A szerelem egy természetellenes érzés, amely arra ítél két ismeretlen embert, hogy szánalmas és egészségtelen módon függjenek egymástól"

 

Ezen a Földön mkinek megvan a maga kincse, ami rá vár. De ne feledd: csak az talál igazi kincset aki a szívére hallgat ... (Paulo Coelho)

 

A szerelem olyan lövedék, ami a szívet találja el, de az agyat roncsolja szét.

 

Akkor érzed igazán, hogy valakit elvesztettél, ha tudod, hogy már sosem kapod vissza.

"A szerelem nem egy, hanem az egyetlen lehetőség, hogy boldogok legyünk." (Sagan)

 

"Nem azért szeretlek, aki te vagy, hanem azért aki én vagyok melletted." (G. G. Márquez)

 

"Valakit szeretni azt jelenti: egy mások számára láthatatlan csodát látni." (Mauriac)

 

"Csak mert valaki nem úgy szeret téged, ahogy te szeretnéd, az még nem jelenti, hogy nem szeret téged szíve minden szeretetével." (Márquez)

 

"A szerelem az élet nagy ajándéka, és aki nem nyújtja ki utána a kezét, az sohasem élte az életet a maga teljes módján." (Erskine)

 

"Az igazi szerelem felemel, és mindig többre sarkal.

Lángra lobbantja szívünket és békét teremt az elménkben.. te ezt tetted velem" / Szerelmünk lapjai /

 

"A szerelem szenvedély, megszállottság, mely nélkül nem lehet élni. Azt mondom, légy fülig szerelmes; olyat találj, akit őrülten szeretsz, és aki ezt viszonozza! Hogy találhatsz rá? Hagyjd az eszed! Hallgass a szívedre!... Az az igazság, hogy e nélkül nincs értelme élni. Ha szerelem nélkül mész végig az úton, akkor egyáltalán nem is éltél. De meg kell próbálnod! Ha nem próbálod meg, nem is éltél... Légy nyitott, ki tudja... bármikor becsaphat a villám.” / Ha eljön Joe Black /

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.